Atec Faeta NG

Het nieuwste model van Atec ; de Faeta NG

Faeta NG

-Geavanceerd aerodynamisch model voor 2 personen met vast landingsgestel

-Elegant gestroomlijnd design, vervaardigd uit geavanceerde carbon- en composietmaterialen

-Zeer goede sterkte van de materialen om te voldoen aan de hoogste veiligheidseisen

Het nieuwste type in de reeks van Atec toestellen is gebaseerd op jarenlange ervaring in het produceren van vliegtuigen en onze passie sinds jaren: Piloot zijn!

We hebben een perfecte combinatie gemaakt van de laatste trends in de luchtvaart; goede aerodynamische eigenschappen en hoog vermogen met een laag verbruik. De romp van de Faeta NG is geproduceerd middels een nieuw proces, waarbij het kwalitatief hoge Carbon nog sterker én nog lichter is. De elegante vorm met zijn specifieke lijnen is volgens de laatste modetrends zorgvuldig ontworpen. Ook qua comfort is de Faeta NG met de tijd mee gegaan. Zo is deze nu bijvoorbeeld standaard voorzien van verstelbare stoelen, verstelbare pedalen en is de cockpit nóg ruimer dan voorheen. Tevens is het baggagecompartiment ruimer en kan er dus voldoende baggage meegenomen voor een heerlijke vliegreis.

Onze Faeta NG is de nummer 1 in zijn klasse wat betreft vliegeigenschappen, het is het meest wendbare toestel met toch zeer stabiele eigenschappen en zeer goede, precieze, reacties op stuurbewegingen.

De Faeta NG is buitengewoon te noemen wat betreft snelheidslimieten; de maximale snelheid ligt op 280km/u terwijl de overtreksnelheid slechts 52km/u bedraagt.

De Atec Faeta NG: perfect voor comfortabel reizen en dagelijks gebruik!

Faeta NG

Beschrijving van de Faeta NG:

De Faeta NG is een laagdekker voor 2 personen, aangedreven door de welbekende Rotax 4-cilinder 912 motoren.
Het toestel heeft een gefixeerd 3 punts landingsgestel met bestuurbaar neuswiel. De Faeta NG is geconstrueerd voor een maximum TOW van 600kg. De wielen zijn allemaal voorzien van gestroomlijnde wielkappen en de hoofdwielen zijn voorzien van 4-zuiger remklauwen voor een hoge remcapaciteit. De staartsectie heeft een klassieke en populaire kruisvorm, in tegenstelling tot de Faeta 321 welke een T-staart heeft. De Faeta NG is standaard voorzien van 2 stuks 50 liter vleugeltanks. De bekleding van de vleugels bestaat uit sandwich-Carbon.

Faeta NG

De cockpit biedt voldoende ruimte voor 2 personen en is ook zeer comfortabel, zelfs tijdens langere vluchten. De cockpit is voorzien van ventilatie en verwarming, de aanjager zorgt ervoor dat de cockpit niet beslaat tijdens vochtige omstandigheden. Beide stoelen en pedaalsecties zijn meervoudig verstelbaar om zowel de piloot als passagier een comfortabele positie te bieden. De baggageruimte biedt plaats voor voldoende spullen en mag beladen worden tot 20kg.

Faeta NG

De nieuwe ”NG” is net zoals als alle Atec-toestellen uit te rusten met de meest moderne avionics, glasscockpits of analoge instrumenten compleet volgens de individuele wensen van de klant. Vanaf beide stoelen is het gehele dashboard eenvoudig te bereiken en goed zichtbaar.

Tevens is het toestel standaard voorzien van dubbele besturing en elektrisch bedienbare flaps. Tijdens de bediening van de flaps ‘trimt’ de Faeta NG zichzelf automatisch. De verandering van de neusstand is hierdoor niet eens merkbaar voor de piloot en passagier!

Faeta NG

Als krachtbron voor de ”NG” kan er gekozen worden uit de Rotax 912ULS of de 912iS Sport, welke de FITI propeller aandrijft. De combinatie van de Rotax 912 en de FITI propeller , in combinatie met de hypermoderne Faeta NG, maakt dit één van de snelste ultralight vliegtuigen die er bestaat. Tevens zorgt de perfecte combinatie van deze 3 merken ervoor dat ook het brandstofverbruik erg laag blijft, terwijl de prestaties erg hoog zijn.

Meer informatie over de Faeta NG? Neem gerust contact op!