Faeta 321 ”EASYTOW”

De sleepversie van de Faeta 321!

faeta

Deze speciale  sleepversie van de Faeta is uitgerust met een TOST 85E sleepinstallatie om veilig zweefvliegtuigen het luchtruim in te kunnen slepen. Aan de zijkant van de romp is een achteruitkijkspiegel gemonteerd, waardoor het eenvoudig wordt om het zweefvliegtuig visueel waarneembaar te houden houden voor de piloot. Optioneel kan er gekozen worden voor een luxere oplossing; het digitale TL-elektronic systeem met een daarop aangesloten minicamera welke zich op de staart van de Faeta bevindt. Deze comfortabele oplossing maakt het mogelijk om eenvoudig op het scherm te kunnen monitoren wat er zich achter de Faeta afspeelt tijdens het slepen.

towing gear camera

De Rotax 912S UL motor met 100pk wordt gebruikt als krachtbron voor deze sleepversie van de Faeta. Deze motor in combinatie met de gemonteerde FITI Ecocompetion 3-blads propeller zorgt voor goede prestaties als sleper. Om de motorkoeling onder controle te houden is er standaard een extra NACA inlaatopening in combinatie met een extra oliekoeler en oliethermostaat geplaatst.

De prestaties tijdens het slepen met een aangehaakt zweefvliegtuig:

Take-off afstand 550m
Hoogte na 600m vanaf startpunt 15m
Klimsnelheid 1,75m/s
Ideale snelheid tijden slepen 100-120km/u
Gemiddeld brandstofverbruik 15-18 l/u
Maximaal bereik bij 70 liter brandstof 450km

 

Start- en take-off afstanden tijdens het slepen kunnen tot 15% extra zijn in geval van hoog gras op de startbaan, of tijdens regenachtige weersomstandigheden.

De prestaties in de tabel zijn gebaseerd op een MTOW van 750kg. De gegevens kunnen erg afhankelijk zijn van de prestaties en eigenschappen van het gesleepte zweefvliegtuig.

Onze video’s van de Faeta EASYTOW vindt u hier!

Meer informatie over de Atec Faeta 321 ”EASYTOW” ? Neem gerust contact op!